ÉRTESÍTÉS

Tisztelt Iszkáz Település Lakossága!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy településükön a lomtalanítás időpontja:

2022. október 12., szerda

A lomtalanítás során maximum 0,5 – 1 m³/háztartás/év, (amely kb. kisebb ülőgarnitúra, vagy egy kisebb szekrénysor) begyűjtését vállaljuk díjmentesen, kizárólag azoktól a háztartásoktól, amelyek jogosultak az igénybevételre. Az igénybevételre kizárólag azok a háztartások jogosultak, amelyek élő közszolgáltatási szerződéssel rendelkeznek, nincs díjtartozásuk, és az idei évben még nem volt hulladékudvari lomhulladék átvételük. Azon ingatlanoknál, amelyek nem jogosultak, vagy a megadott mennyiségnél többet tesznek ki, gyűjtőjáratunk a lomhulladékot nem szállítja el.

 Amennyiben nem biztos abban, hogy jogosult a lomtalanítás igénybevételére, javasoljuk a kellemetlenségek elkerülése érdekében egyeztessen Ügyfélszolgálatunkkal ügyfélfogadási időben a 06-88/748-038 telefonszámon.

 Kérjük, szíveskedjenek szem előtt tartani, hogy a lomtalanítás során, csak olyan jellegű nagydarabos hulladék kerülhet a gyűjtőjárműbe, amely nem okoz kárt benne. A nagyobb lomot, pl. ágy, ülőgarnitúra, szekrénysor kisebb darabokra szét kell szedni, a benne lévő nagyobb fém alkatrészeket el kell távolítani, mert gyűjtőjárművünkben csak így tudjuk elszállítani.

Lomhulladéknak tekinthető a háztartásokban életvitelszerűen keletkezett lakossági darabos hulladék, amely mérete vagy egyéb tulajdonsága miatt nem helyezhető el a mindennap használt gyűjtőedényben (kukában). Nem tartozik ide a használt cikk kereskedés, valamint a gazdasági, vagy intézményi tevékenység során keletkezett hulladék.

Néhány példa a lomhulladékra: bútordarabok, asztal, szék, ágy, ágybetét, matrac, bőrönd, szőnyeg, szőnyegpadló, játékok, kerti bútor, háztartási edények, tárolóeszközök, ruhaneműk és cipők.

Nem tekinthető lom hulladéknak: építési-bontási törmelék, ezen belül a kibontott nyílászárók, épületgépészeti elemek, rothadó anyag (élelmiszer, növényi maradék), állati eredetű hulladék (állat tetem, trágya, alom), elektronikai hulladék és elektromos berendezés, veszélyes hulladék (akkumulátorok, elemek, gyógyszermaradék, növényvédő szer és festékmaradék, gép, járműbontási alkatrészek stb.).

Kérjük, hogy a lomhulladékot legkésőbb a gyűjtés napján reggel 6 óráig helyezzék ki a házuk elé közterületre, ahova ürítési napokon a kukáját helyezi ki, az úttesttől maximum 1,5 méter távolságra oly módon, hogy gyűjtőjáratunkkal közúton megközelíthető legyen, de a közlekedést ne zavarja.

Köszönjük, hogy részvételükkel támogatják a lomtalanítás lebonyolítását, az Önök közreműködése jelenthet biztosítékot a település közterületeinek tisztaságának és rendezettségének megőrzésében!

 Együtt többet tehetünk környezetünk megóvásáért!

„AVAR AJKA” Nonprofit Kft.

By admin